دکوراسیون داخلی تجاری

طراحی دکوراسیون داخلی تجاری با ظریف ترین نکات

دیگر دسته بندی ها
دکوراسیون داخلی تجاری
بازسازی آجیل فروشی سعد آباد
بازسازی آجیل فروشی سعد آباد

آجیل فروشی سعد آباد (جوان سابق) یکی از پروژه های ژوپین کمپانی است که در سال 1397 به طور کامل بازسازی شد. این آجیل فروشی که در میدان تختی ...


دکوراسیون داخلی مراکز تجاری از بزرگترین تا کوچکترین آن ها در ابتدا نیازمند یک طراحی با اصول و قوانین خود است که باعث پیشرفت؛ رونق و به وجود نیامدن هیچگونه مشکلی در آن می شود. از این رو می توان گفت مهم ترین بخش در راه اندازی یک مرکز تجاری؛ طراحی صفر تا صد معماری داخلی آن است که حتما باید به آن توجه شود.

البته که طراحی دکوراسیون داخلی مراکز تجاری بزرگ با خورده فروشی ها بسیار متفاوت است و علی رقم این موضوع؛ اکثر اوقات با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. به گونه ای که طراحان می تفاوت هر یک از این مراکز تجاری؛ چه پاساژ های بزرگ و چه خورده فروشی های کوچک را به عنوان حرفه اصلی خود انتخاب نمایند و در جهت دکوراسیون داخلی آن ها مدرک و حرفه خاص را کسب کنند.

بهتر است بدانید : انواع سقف ساختمانی را بشناسید

همانطور که می دانید مراکز تجاری بیشتر به خدمات خود اهمیت می دهد تا ارائه کالا و اجناس؛ اما خورده فروشی ها تنها به فروش کالای خود می پردازند و در آن ها مزیت و یا خدمات دیگری وجود ندارد. همچنین بر اساس نوع یک مرکز تجاری می توان گفت ساختار و طراحی داخلی آن سخت و یا آسان است. در ادامه این مقاله ژوپین قصد دارد درباره صفر تا صد طراحی داخلی یک مرکز تجاری و معماری آن؛ توضیحاتی جامع را بیان کند. این امر می تواند در اجرای یک طرح کامل ساختمان تجاری؛ کمک به سزایی به شما نماید.

مراحل اولیه برای طراحی دکوراسیون داخلی مراکز تجاری

اولین گام در طراحی معماری داخلی مراکز تجاری تصور کردن است. تصور کردن به این معناست که ابتدا فرد طراح می بایستی فضای کار را به خوبی مشاهده کند و سپس درباره نوع ساختار و بخش های مختلفی که در آن محل قابل انجام است با صاحب ملک به گفتگو و صحبت در این باره بپردازد تا به تبادل نظر با آن برسد و بتواند طرح اولیه برای معماری بنا را رسم کند.

مقاله مرتبط : بازسازی از صفر تا صد

طراحی بر اساس نیاز های مشتریان

یکی دیگر از روش های طراحی اولیه دکوراسیون داخلی که طراح باید آن را پیش گیرد؛ در نظر گرفتن نیاز های مشتریان است. او می تواند با مشتریان و علاقه مندان مختلف به گذراندن وقت و گشت در مراکز تجاری صحبت کند و ایده های متفاوت را در راستای طراحی داخلی ساختمان در نظر گیرد. 

سپس طرح های اولیه را بر روی کاغذ و با استفاده از برنامه های مخصوص در رایانه به صورت سه بعدی پیاده کند و در مقابل چشمان صاحب ملک و فرد احداث کننده قرار دهد. انجام این امر باعث می شود تا افراد بتوانند به طور دقیق متوجه طرح ساختمان شوند و پیشنهاد و انتقاد های خود را در میان گذارند. همچنین طراح و صاحبان ملک هر دو متوجه نیاز های مشتریان و خواسته های آن ها بدون هیچ کمبودی خواهند شد.

بیشتر بخوانید : نرم افزار های طراحی معماری

دقت به شرایط ساختمان تجاری و دکوراسیون آن

در هر زمان که طراح داخلی می خواهد شروع به طراحی کند از مسائل مهم محسوب می شود. در واقع اگر فضا؛ فضایی جدید باشد و تا کنون فعالیتی در آن صورت نگرفته باشد؛ طراح می تواند فضاهای مشابه را مشاهده کند تا با چگونگی عملکرد های آن، ایده های مختلفی را به دست آورد. 

طراح باید از خدمات ارائه شده ای که قصد دارد در این مرکز تجاری پیاده شود؛ اطلاع دقیق داشته باشد. همچنین محل رفت و آمد و تردد کارمندان و مشتریان از مواردی است که طراح باید آن ها را مورد بررسی و آگاهی قرار دهد تا با دقت بیشتری بتواند طراحی داخلی را با در نظر گرفتن تمامی موارد انجام دهد‌. 

با انجام این مرحله در طراحی ساختمان داخلی مرکز تجاری؛ طراح یا مهندس ناظر می تواند طرح نهایی را رسم کرده و در اختیار صاحب ملک قرار دهد. با تایید وی طرح تصویب شده و در اختیار معمار ساختمان یا مجری ذیصلاح قرار داده می شود تا بر اساس طرح و شرایط فضا؛ آغاز ساخت دکوراسیون داخلی استارت شود. 

برنامه ریزی توسط طراح برای دکوراسیون داخلی مراکز تجاری

پس از طراحی دکوراسیون داخلی توسط طراح حرفه ای؛ می بایستی تا برنامه ریزی های لازمه برای اجرای طرح به طور دقیق انجام گیرد تا بدون هیچگونه مشکل و یا اتلاف وقت بتوان در زمان معین؛ این ساختمان را بنا نهاد و به سر انجام رساند‌. به عنوان مثال پس از ترسیم طراحی برای مرحله اول‌ می بایستی تا معمار حرفه ای را برای پیاده کردن طرح بر روی دکوراسیون داخلی یافت کرد و از او برای همکاری دعوت نمود.

همچنین تعمیرکار برای لوله کشی و نجار برای ساخت مبلمان و دیگر بخش های دکوراسیون نیاز است که برای اجرای طرح باید استخدام گردند. ضمن اینکه طراح باید ابتدا بودجه در نظر گرفته شده برای ساخت دکوراسیون داخلی بنا را نیز در نظر گیرد تا با برنامه ریزی دقیق؛ در انتها برای تمامی مراحل و موارد مورد نیاز بودجه کافی باقی بماند و با صاحب ملک دچار مشکل نشود. 

در نظر گرفتن بودجه مورد نیاز و توجه به آن توسط طراح

طراح پیش از طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی یک مرکز تجاری؛ ابتدا می بایستی بودجه در نظر گرفته شده برای ساخت آن بنا را مورد توجه قرار دهد و بر اساس این بودجه برنامه ریزی ها و ایجاد خدمات مختلف در طراحی را انجام دهد. زیرا صاحب و احداث کننده بنا قطعا انتظار دارد که در انتهای ساخت؛ بودجه مصرف شده بر همان اساس تعیین شده باشد باشد چ بیش از آن طراح بدون سوال و هماهنگی خرج نشود.

چالش های طراحی دکوراسیون داخلی مراکز تجاری

در واقع دکوراسیون داخلی مراکز تجاری را می توان امری چالش برانگیز دانست که طراحان حرفه ای باید برای انجام آن انتخاب شده و با دقت فراوان صورت گیرد. به عنوان مثال یکی از این ترند ها فضایی کارآمد؛ مقرون به صرفه و در عین حال منحصر به فرد و جذاب می باشد که طراح باید تمامی آن ها را در طراحی خود به کار گیرد. 

همچنین می توان گفت انتظارت از دکوراسیون و کاربرد های یک مرکز تجاری دائما درحال تغییر می باشد؛ از این رو یک مرکز تجاری می بایستی به گونه ای ساخته شود که ظرفیت تغییر نوع و طراحی را داشته باشد. از این رو ترجیح داده می شود تا برای ساخت دکوراسیون؛ از طراحان داخلی استفاده شود تا نیاز های مشتریان به خوبی در نظر گرفته شود و بر اساس نظر آن ها پیاده شود.

در واقع می توان گفت برخی از چالش ها و ترند هایی که امروزه برای ساخت یک مرکز تجاری ایجاد شده است؛ باعث جذب بیشتر مشتریان به سمت آن پاساژ یا بازار می شود و همین امر رونق آن را دو چندان می کند که این خود تأثیر بالایی در اقتصاد مردم و کشور دارد. در ادامه چند نمونه از موارد در طراحی داخلی مراکز تجاری را نام برده و به شما توضیح‌ خواهیم داد؛ با ما همراه شوید.

رنگ های به کار رفته در دکوراسیون داخلی تجاری

بر اساس رنگ سال جاری در دکوراسیون داخلی مراکز تجاری؛ اغلب رنگ های پر رنگ و خنک به کار برده می شوند که زیبایی درونی ساختمان را دو چندان می کنند و باعث جلب نظر هرچه بیشتر مشتریان و ایجاد شوق و اشتیاق برای گذراندن وقت بیشتری در این محل برای آن ها می شود. 

به عنوان مثال شما می توانید رنگ های ذغالی و طوسی را که با کمی سبز مخلوط شده اند در نظر گیرید و سپس آن ها را با کمی رنگ عاجی؛ کهربایی و خاکستری مایل به قهوه ای ترکیب کنید تا تعادل میان آن ها به خوبی حفظ شود. در نهایت نیز اگر احساس بی روحی در ترکیب این رنگ ها دارید می توانید از کمی قرمز تند و یا لیمویی پر رنگ در آن ها استفاده نمایید. 

دیواره ها و کف ساختمان مراکز تجاری

در هنگامی که مشتریان به یک مرکز تجاری مراجعه می کنند پس از نگاهی کلی به فضای آن مرکز تجاری؛ به کف پوش و دیواره های آن فضای داخلی توجه خواهند کرد‌‌. مواد و متریال به کار رفته در کف مراکز تجاری بسیار مهم و حائز اهمیت است که می تواند توجه مراجعه کنندگان را به سمت خود جلب کند. زیرا بالا بودن کیفیت مواد استفاده شده در کف ساختمان؛ می تواند حس رضایت و امنیت بیشتری در افراد ایجاد کند و آن ها را بیشتر مشتاق به قدم زدن در آن مرکز تجاری نماید. 

با توجه به اینکه افراد زیادی به مراکز تجاری مراجعه می نمایند و به طور روز افزون در این مراکز تجاری رفت و آمد است؛ مواد به کار رفته در کف آن باید بسیار با کیفیت باشد تا به مرور زمان دچار خرابی و یا مشکلاتی نشود. در واقع کف پوش باید از هرگونه ساییده شدن؛ خرابی؛ از بین رفتن رنگ و رو و شکستگی جلو گیری کند که تمامی این موضوعات به از مزیت های یک کف پوش مناسب در کف ساختمان های تجاری محسوب می شوند.

در مکان های عمومی که بیشتر رفت و آمد در آن ها اتفاق می افتد مانند پاساژ ها و مراکز خرید اغلب از سنگ های مرمر؛ گرانیت و سرامیک برای کف پوش استفاده می شود؛ اما در مکان های خصوصی و مراکز تجاری که کمتر افراد در آن رفت و آمد دارند اکثر اوقات برای کف پوش از سنگ های گران قیمت تری مانند پارکت های شیک و سنگ های خاص استفاده و به کار برده می شود. 

دیواره ها

در دیواره های مراکز تجاری مانند مراکز خرید باید دیواره ها و ستون ها در محل مناسب و جایگاه خود به درستی قرار داده شوند. زیرا می توان گفت این دیواره ها و ستون ها می توانند تاثیر بالایی در ایجاد مغازه ها و یا نصب تبلیغات در فضای مرکز خرید داشته باشند. همچنین دیواره ها باید به گونه ای ایجاد شوند که ویترین های هر فروشگاه بتواند در بهترین حالت خود قرار گیرد و به درستی کالای آن مغازه را در معرض دید علاقه مندان قرار دهد. 

وجود ویترین های مناسب در فروشگاه های یک مرکز خرید رونق آن فروشگاه را زیاد می کند. زیرا ویترین ها تنها وجه هستند که از یک مغازه در مقابل چشمان مشتریان قرار می گیرند و چیدمان آن ها می تواند بسیار مهم و حائز اهمیت به شمار رود. استفاده از طرح های مناسب؛ خاص و جذب کننده عواملی هستند که باید در چیدمان ویترین ها استفاده شود. همچنین معمولا در رنگ ویترین ها از رنگ های خنثی استفاده می شود که باعث می شود چشم مشتری بیشتر به آن ها جذب شود. 

تبلیغات و خدمات ایجاد شده در مراکز تجاری

یکی دیگر از عواملی که باید در ساخت دیواره ها و ستون های یک مرکز خرید به آن ها توجه داشته باشید؛ محلی برای نصب تبلیغات و خدماتی مانند خودپرداز ها؛ صفحه نمایش اطلاعات و بادجه های تلفن می باشد. علاوه بر این می توان دیواره ها را با سنگ های خاصی تزئین کرد. کاشی های خاص؛ قاب های کامپوزیتی؛ آجرهای دکوری؛ رنگ ها و کاغذ دیواری تمامی عواملی هستند که طراح به سلیقه خود بر روی دیواره های مرکز خرید پیاده می کند. 

مبلمان راحتی در نقاط مختلف از مراکز تجاری

پس از طراحی داخلی یک مرکز خرید که می بایستی توسط معمار انجام گیرد؛ به امکانات رفاهی در آن نیز باید پرداخت. زیرا مشتریان و مراجعه کنندگان بیش از موضوعی باید راحتی را در آن مرکز خرید احساس کنند تا بتوانند زمان بیشتری را برای گشت و بازدید از تمامی غرفه های موجود انجام دهند که این امر با ایجاد مبلمان راحتی در نقاط مختلف از مرکز خرید انجام پذیر است. 

چیدمان مبلمان نیز خود بر اساس قوانین خاصی است که باید طبق اصول انجام گیرد تا مشتریان بتوانند دز هنگام خستگی بر روی آن ها بنشینند و پس از آن با انرژی بیشتر به گشت و خرید در مرکز تجاری بپردازند. به عنوان مثال مبلمان باید در محلی قرار بگیرد که ویترین های مغازه در معرض دید آن ها باشد و مشتری بتواند هنگام استراحت با چشم از آن ها بازدید کند. به همین منظور اغلب مبلمان ها در مقال مغازه ها و رو به روی ویترین آن ها ایجاد می شوند.

همچنین نا گفته نماند که مبلمان و جای نشستن افراد بهتر است تا به شکل دایره ای و یا محدب ایجاد شود که حداکثر ۶ نفر ظرفیت نشیمن را داشته باشد. این مبلمان ها همچنین باید شیک و زیبا باشند که فضای مرکز خرید را به یک فضای لوکس تر و زیبا تز تبدیل کنند. در فضاهای باز نیز کاناپه هایی مقاوم تر و محکم تر استفاده می شود که با مبلمان در فضای داخلی تفاوت بسیاری خواهند داشت. 

تژئینات خاص در فضای مراکز تجاری

در طراحی مراکز تجاری؛ امروزه از تزئینات خاصی استفاده می شود که باعث زیبا تر شدن و همچنین جلب نظر مشتریان خواهند شد. به عنوان مثال برخی در مراکز تجاری از مجسمه های بزرگ نقاشی ها؛ تابلو های هنری؛ آبنما و ... استفاده می کنند که می توانند برای لحظه ای چشمان علاقه مندان را به سمت خود بکشانند. البته که میزان استفاده و محل قرار گیری این اجسام نیز در نوع خود از اهمیت بالایی برخوردار هستند‌. 

زیرا ممکن است که اجسام هنری بیش از اندازه زیبا و چشم‌ گیر باشند که مانعی برای دید ویترین های مغازه ها شوند و افراد توجه خود را از ویترین ها گرفته و به این اجسام دهند. برای طراحی یک نمای تجاری اغلی استفاده از آبنما پیشنهاد می شود؛ زیرا طراوت و شادابی را در افراد افزایش می دهد و باعث ایجاد انرژی بیشتر در آن ها می شود. همچنین آثار تاریخی و هنری نیز می تواند در یک مرکز تجاری به کار برده شود که جنبه آن را به چند حالت تغییر می دهد.

نورپردازی در مراکز تجاری

یکی دیگر از مهم ترین مساعلی که در ساخت راه اندازی یک مرکز تجاری اهمیت دارد؛ نورپردازی و روشنایی مناسب در آن محل می باشد. البته این مورد در پایان ساخت ساختمان و طراحی دکوراسیون صورت می گیرد؛ اما از مهم ترین موضوعات در جذب گردشگران به حساب می آید. نور های ساختمان داخلی یک مرکز تجاری باید متناسب با طیف های رنگی جذاب باشد که جلوه آن ساختمان را دو چندان می کند. 

همچنین هرچقدر که نور های غیر مستقیم و مخفی بیشتری در طراحی استفاده شود؛ ویترین ها بیشتر به چشم می خورند و می توانند نمایی بیشتر داشته باشند. ضمن اینکه در نورپزداری ویترین ها و یا جلوی آن ها باید به این نکته دقت شود که اجناس قرار گرفته در آن ها مقابل نور قرار بگیرد و به وضوح قابل مشاهده باشد. برخی از مغازه های لوکس و گران قیمت نیز برای نور بهتر و جلب توجه بازدید کنندگان اغلب از آباژور؛ نور افکن و یا دیگر نور های خاص در فضای خود استفاده می کنند. 

طراحی دکوراسیون داخلی تجاری چه مزیتی دارد؟

در واقع طراحی دکوراسیون داخلی امنیت و کارایی یک مکان تجاری را با در نظر گرفتن سبک زیبایی آن؛ در اولویت قرار می دهد و از هر نظر آن مرکز تجاری را تضمین می کند. طراحان داخلی مجرب به خوبی می دانند که یک مکان تجاری بسته به نوع کاربری آن را چگونه طراحی کنند و در جهت ساخت و یا بازسازی محل از نزدیک با تولید کنندگان و پیمانکاران در ارتباط خواهند بود. این امر باعث می شود که تمامی عوامل در راستای یک محیط امن و جذاب طراحی شود و بدون هیچگونه مشکلی به اتمام رسد.

طراحی دکوراسیون داخلی مراکز تجاری چه تفاوتی با دکوراسیون مسکونی دارد؟

بدون شک یک طراح دکوراسیون داخلی مسکونی نمی تواند به عنوان طراح دکوراسیون مراکز تجاری نیز فعالیت کند. زیرا این دو مکان تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند و از نظر بخش و وسعت بسیار متفاوت می باشند. به عنوان مثال در یک مرکز تجاری ممکن است؛ هتل؛ شهربازی؛ رستوران؛ کافی شاپ و ... ایجاد شود که از نظر طراحی کاملا بین آن ها فرق احساس می شود‌.

در انتها پیشنهاد می شود تا در طراحی داخلی یک مرکز تجاری و یا مراکز تجاری مختلف ابتدا نوع کسب و کار آن محل را در نظر گیرید و سپس از طراحان با تجربه و حرفه ای شرکت فنی و مهندسی ژوپین استفاده نمایید تا باعث رونق در کسب و کار و پیشرفت محل ساخته شده شود.