مهم ترین نکته در ساخت و بازسازی، نمای ساختمان است که به گونه ای لباس ساختمان نیز به شمار می رود. مسلما نمای ظاهری ساختمان چه زیبا باشد چه زشت، چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. در طراحی نمای ساختمان معماران و مهندسان با توجه به نوع آب و هوا، موقعیت جغرافیایی و سلیقه افراد و بودجه آن ها اقدام به انتخاب نوع مصالح ساختمانی برای نمای سازه می کنند.
نمای ساختمان علاوه بر جذب کردن افراد و چشم انداز زیبا، برای محافظت از ساختمان در برابر عوامل مختلف محیطی محافظت نیز می نماید. اما از پر طرفدار ترین نماهای ساختمانی، سنگ نما و آجر نما می باشند.
درنماسازی ساختمان از مصالح مختلف از جمله سنگ، چوب؛ فلز، کامپوزیت و ... استفاده می شود که هرکدام مزایا و زیبایی های خاص مخصوص به خودشان را دارند. در ادامه این مطلب شرکت فنی و مهندسی ژوپین شما با انواع نمای ساختمانی همراه معایب و مزایا آشنا خواید شد تا در زمان بازسازی منزل، تصمیم های بهتری بگیرید.
مقاله مرتبط : انواع سقف ساختمانی را بشناسید
نمای ساختمان آجری
نمای آجری از زمان های قدیم تا به حال استقبال زیادی داشته چون تنوع در طرح های آجری بسیار زیاد است. نمای ساختمان آجری، این اجازه را به شما می دهد تا هر طرحی چه ساده و چه دکوراتیو را در نمای ساختمان پیاده کنید. نمای ساختمانی در هر دو شکل نامبرده شده، جلوه ای زیبا به نمای بیرونی ساختمان می دهد.
اکنون وقت آن رسیده تا انواع آجر ها را بشناسید. این آجر ها شامل آجرنما نسوز، آجرنما قرمز، آجرنما سفید، آجرنما زرد، رستیک شاموتی، کف فرش، انگلیسی قزاقی، آجرنما طرح چوب، لعابدار حصیری، کارتنی و ... می شود. همین تنوع بالا سبب شده تا در میان انواع نمای ساختمانی بسیار محبوب مهندسان و معماران باشد.
خواهید پسندید : طراحی دکوراسیون داخلی چه تاثیری در منزل دارد؟
نمای ساختمانی آجری با رنگ های متنوع، زیبایی منحصر به فردی را به نمای بیرونی ساختمان می دهد که چشم هر ببینده را به خود جذب می کند. نمای آجری سبب ایجاد فضایی دلنشین و زیبا می شود و به علت داشتن ضریب انتقال حرارتی پایین، نقش به سزایی در ایجاد عایق حرارتی دارد.
نمای ساختمانی سنگی
سنگ یکی از پرکاربرد ترین ابزارها برای تزئین نمای داخلی و خارجی منازل از زمان های پیشین تا کنون بوده است. نمای ساختمانی که سنگ کاری شده مسلماً جلوه ای لوکس تر به فضای خارجی سازه می دهد که البته از مقاومت بالای سنگ نباید غافل شد. امروزه سنگ تراورتن با وجود تنوع در طرح و رنگ توانسته جایگاه بالایی در میان انواع سنگ ها برای خود کسب کند.
بیشتر بخوانید : پل حرارتی در ساختمان چیست؟
نمای ساختمانی سنگی با تمامی اشکال و زاویه های مهندسی با جدید ترین متد روز، قابل اجرا بر روی نمای ساختمان است که سبب ایجاد طرح هایی خاص می شود. سنگ نمای رومی از سنگ مرمر، سنگ تراورتن و سنگ گرانیت انتخاب می شود که هرکدام زیبایی فوق العاده ای به ساختمان می بخشد. نمای سنگی در برابر عواملی همچون باد، باران، برف، نور، خورشید و ... دوام بسیار بالایی دارد.
لازم به ذکر است سنگی که برای نمای ساختمان استفاده می شود باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشد. زیرا درغیر این صورت در اثر انقباض و انبساط دچار ترک خوردگی و در نهایت شکست و آوار می شود.
نمای ساختمانی شیشه ای
حتما شما هم آسمان خراش ها یا ساختمان هایی تمام شیشه را دیده اید که توجه شما را جلب می کند. بله این نمای ساختمانی بسیار خواهان داشته و می توان در نماهای ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری از آن استفاده نمود.
حتما بخوانید : 10 نکته مهم در ایمنی کارگاه ساختمانی
این نوع نما به نمای شیشه ای کرتین وال معروف است و در تامین نور نقش موثری دارد. شیشه به دلیل بازتاب نور از جذابیت بالایی برخوردار است و گرمای لازم را به دلیل عبور نور برای ساختمان تامین می کند.
در نمای شیشه ای از شیشه رفلکس یا سکوریت استفاده می شود. نا گفته نماند که کیفیت شیشه و ضد عایق صوتی و حرارتی بودن آن در قیمت آن نیز تاثیر دارد. امروزه از شیشه های دوجداره یا سه جداره نشکن بسیار استفاده می گردد.
نمای کامپوزیت در ساختمان
نمای کامپوزیت با استفاده از ورق های کامپوزیت آلومینیوم اجرا می شود که ورق ها حاوی دولایه ورق از جنس آلومنیوم و یک لایه از مواد پلی اتلین می باشد که کل ضخامت ورق های کامپوزیت به 4 میلی متر می رسد و بسیار سبک هستند. کامپوزیت پنل آلومینیوم را می توان با طرح سنگ یا چوب اجرا کرد.
آگاه تر شوید : مهندس ناظر ساختمان چه وظایفی دارد؟
ورق های طرح سنگ شامل سه لایه پوشش رنگی لمینت شده بر روی سطح الومینیوم در طرح ها و رنگ های متنوع و متفاوت می باشد. از فاکتورهای مثبت کامپوزیت وزن سبک، تنوع رنگ بالا، قابلیت شستشو، مقاومت حرارتی، رطوبتی و صوتی می باشد. امروزه اکثر ساختمان های مدرن و شیک از ورق های رنگارنگ کامپوزیت استفاده می شود زیرا زیبایی نمای فوق العاده دارد، اما قیمت بسیار بالایی دارد.
نمای ساختمانی سیمانی
نمای سیمانی در ساختمان به جرت یکی از بهترین و کاربردی ترین نماها در ساختمان است که هم قیمت ارزانی داشته و هم سرعت عمل بالایی دارد. نمای ساختمانی که با سیمان کار شده در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم است. جالب توجه اینجا است که نمای سیمانی از منتشر شدن آتش به دیگر قسمت های ساختمان جلوگیری می کند. این نوع نمای ساختمانی به صورت زبره، نرمه و تگری اعمال می شود.
نمای مونولیت در ساختمان
یکی دیگر از انواع نماهای ساختمانی که قابل پیاده سازی در نمای ساختمان می باشد، نمای بسیار زیبای مونولیت است. مونولیت حاوی ترکیبی از ذرات سنگ گرانیت، کوارتز، و رنگ های طبیعی می باشد که در فرایند ترکیب و تولید منولیت از رزین روان کننده و مواد ضد اشعه بنفش بهره برده می شود. از مزایای این سنگ می توان سبک بودن، قیمت مناسب، دوام و عمر طولانی آن اشاره کرد.
جذاب است بخوانید : سبک سازی ساختمان چه مزایایی دارد؟
نمای ساختمانی اتیکس
نمای ساختمانی اتیکس از سه لایه عایق مسلح و پوشش دهنده تشکیل شده و ساختمان را از لحاظ رطوبت، حرارت و برودت محفاظت می کند. عایق این نوع نما از فوم پلی استایرن منبسط شده و پشم معدنی تشکیل شده است.
نمای بایرامیکس
نمای بایرامیکس از جمله نماهای دکوراتیو است. بایرامیکس یک نوع سیستم پوشاننده تزئینی می باشد. دانه های گرانیتی مرمر سرامیکی، تنوع رنگ ها و طرح های جذاب مواد تشکیل دهنده بایرامیکس بوده ضمن این که از رنگ مصنوعی و رنگ طبیعی در این نوع نما استفاده شده است.
این نمای بسیار جدید به صورت سیمان، فلز، شیشه و پلاستیک قابل پیاده سازی بر نمای ساختمان می باشد. این مواد دارای جنسی سخت و مقاومت مکانیکی و فیزیکی و شیمیایی بوده و عمر مفید طولانی را دارا می باشند. بایرامیکس بر روی هر سطوحی مانند آجری، سیمانی، چوبی و فلزی اجرا می شود. تنها عیب این نوع نمای ساختمانی مقاومت بسیار پایین و از دست دادن زیبایی در مدت زمان کوتاه می شود.
نمای ساختمانی چوبی
با به روی کار آمدن متریال های جدید ساختمانی، نمای چوبی نیز جایگاه ویژه ای دارد. از چوب هایی که برای نماسازی استفاده می شود چوب ترموود و چوب پلاست است که در مقاله ای مجزا به مزایا و عایب این دو نوع چوب اشاره شده است. ترکیب چوب با سایر متریال ها نظیر فلز و شیشه زیبایی نمای ساختمان را دو برابر می کند. چوب ترموود نوعی چوب نما است که وزن سبک و دوام بالا دارد. از ویژگی های منحصر به فرد ترموود سختی بالا، مقاوم در برابر صدا، قابلیت شکل پذیری و برشکاری می باشد.
نمای مینرال ساختمانی
نمای مینرال یک نوع دیگر از نماهای ساختمان است که از ترکیب سنگ های معدنی گرانیتریال، سنگ های سفید و مرمر به همراه پلاستر می باشد. برخی از مزایای این نمای زیبا مقرون به صرفه بودن، سازگار با محیط زیست، تنوع در رنگو طرح و مقاومت در برابر آتش و ... است. اما بزرگ ترین عیب آن عایق نبودن در برابر رطوبت می باشد که به همین علت در طولانی مدت، دچار آسیب جدی می شود.
نمای ساختمانی رومی
نمای رومی چیست؟ نمای رومی ساختمان در دسته سبک کلاسیک قرار می گیرد. به جرات می توان گفت یکی از زیبا ترین نماهای ساختمانی، نمای رومی بوده که برای ساخت این نوع نما، از سنگ تراورتن، گرانیت و مرمر استفاده می شود. از قابلیت های نمای رومی می توان به ایجاد قوس ها و ستون های تزئینی بر روی دیوار های رومی اشاره کرد. نمای رومی امروزه بسیار پرکاربرد است و یکی از تکنیک های جذاب طراحی، برای ایجاد دکوراسیون خارجی محسوب می شود.
نمای کنتیکس در ساختمان
نمای کنتیکس از دیگر گزینه هایی است که می توان در طراحی نما انتخاب و مورد استفاده قرار داد. کنتیکس نوعی رنگ می باشد که در ترکیب الیاف های مصنوعی اکسید تیتان و غیره استفاده می شود. بهترین ویژگی این نما ضدآب بودن آن است که در نمای بیرونی بسیار مناسب است.
نمای ساختمانی سرامیکی
امروزه از نمای سرامیکی در ساختمان بسیار استفاده می شود. نمای سرامیک به دو روش نصب خشک یا مهار و یا روش نصب تر یا چسبانده شده صورت می گیرد. سرامیک پرسلانی زیر مجموعه ای از تایل های سرامیکی است که نسبت به تایل های دیگر مقاوم تر بوده و می توان برای نمای ساختمان مسکونی اداری و یا تجاری از آن بهره برد.
نمای نانو
نانو پوشش نامرئی است که بر روی سطوح های مختلف اجرا می شود و هدف استفاده از این نما برای ساختمان به دلیل ایمن کردن سازه در برابر رطوبت و خسارت های ناشی از عوامل محیطی است. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع نمای ساختمان هستید با شماره های 09126664539 و 09155113522 در تمامی ساعات شبانه روز در ارتباط باشید.