پل حرارتی عبارت از یک دیوار یا یک جدار بدون عایق کاری خوب که در بین محیط خارجی و داخلی اتصال حرارتی برقرار کند. زیرا پل حرارتی در ساختمان باعث ورود دمای بالا از محیط گرم به محیط خنک می شود. در این مقاله شرکت فنی و مهندسی ژوپین قصد دارد به شرح این مسئله مهم در ساختمان سازی بپردازد.

تعریف پل حرارتی طبق مقررات ملی ساختمان

مکانی که ضریب اتقال حرارتی بیشتری به دیگر سطوح را داشته باشد. مثال : یک پنجره فلزی حرارت بیشتری را به سمت بیرون ساختمان نسبت به دیوارها هدایت می کند. ولی سبب هدر رفت انرژی می شود.

برای آگاهی بیشتر کلیک کنید : طراحی دکوراسیون داخلی

دلایل ایجاد پل حرارتی در ساختمان

طبق مقررات ملی ساختمان عبارت از :

پل حرارتی
انواع پل حرارتی در ساختمان

1-وجود قطعات یا اجزایی که سبب هدر رفت انرژی و انتقال حرارت به پوسته خارجی ساختمان به صورت وسیع یا موضعی می شود. مانند استفاده از پروفیل هایی از جنس فولاد که در دیوار ها و سقف های ساختمانی استفاده می شود.

2-متغیر بودن قطر موضعی مصالح ساختمانی؛ به خصوص عایق های حرارتی که در قسمت هایی از پوسته خارجی ساختمان موجب کاهش مقاومت حرارتی می شوند.

3-عدم دوام برخی از لایه های ساختمانی مانند عایق حرارتی در نقطه اتصال پوسته خارجی به جداره های داخلی نظیر کف طبقه ها، تیغه های داخلی و ...

4-انتقال زیاد حرارت بیرونی ساختمان که در برخی از ساختمان ها 40 % است.

مقاله مرتبط : مزایای استفاده از سیستم گرمایش از کف

چگونگی محاسبه انتقال حرارت از ورقه بیرونی ساختمان

طبق مبحث 19 مقررات ملی ساختمان 2  راهکار برای محاسبه هدر رفت انرژی ناشی از انتقال حرارت مطرح شده است که عبارت از :

پل حرارتی
کلید مخصوص تنظیم دمای پل حرارتی در ساختمان

عایق کاری حرارتی کامل؛ پیوسته در اتصال دیوار

اگر قسمت های مختلف پوسته بیرونی ساختمان با ابعاد بیرونی محاسبه شود و مقدار آن کم باشد، مهندس ناظر ساختمان آن مقدار کم را فقط در زمان محاسبه قسمت های خارجی نسبت به اجزای داخلی ساختمان ملاک قرار می دهد. لازم است ضریب انتقال انرژی میان دیوار های متقاطع جدا کننده از نظر پل حرارتی 10 درصد بیشتر باشد.

برای آگاهی بیشتر کلیک کنید : ممیزی انرژی در ساخت و سازهای ساختمانی

عایق کاری حرارتی منقطع در نقطه اتصال برخی دیوارها

جهت سرعت در کار و محاسبه ضرایب انتقال حرارت پل حرارتی، قسمت های مختلف پوسته بیرونی در مقدار های تعیین شده با جدول ضریب های مختلف قابل تعیین است.

انواع پل حرارتی

بر اساس قوانین و مقررات ملی ساختمان پل های حرارتی به 2 دسته تقسیم می شوند. 1- پل حرارتی خطی و 2- پل حرارتی 3 بعدی

نوع خطی

این نوع پل حرارتی 2 بعدی است و انتقال حرارت را به صورت خطی انجام می دهد. مثال : اتصال یک جداره بیرونی با عایق؛ به کف طبقات ساختمان

نوع 3 بعدی

انتقال حرارت به صورت نقطه ای انجام می شود. مثال : اتصال کف به جداره های پوسته بیرونی

بیشتر بخوانید : اصول و قوانین ساخت و بازسازی ها ساختمانی

پل حرارتی
محاسبه پل حرارتی در ساختمان

پیشنهاد : برای کسب اطلاعات دقیق و مشاوره های لازم در این مورد می توانید با شماره تلفن های 09155113522 و 09126664539 شرکت فنی و مهندسی ژوپین تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید :
منابع :