سبک سازی ساختمان شاید با زیان ها و هزینه های بسیاری انجام شود که به دلیل تعمیر و ساخت و بازسازی ساختمان های قدیمی راهی برای سود وثبات بیشتر سازه در برابر عوامل طبیعی در طولانی مدت است. شیوه های مختلفی برای سبک سازی ساختمان استفاده می شود که شرکت فنی مهندسی ژوپین قصد بازگو کردن آن ها را دارد.

سبک سازی ساختمان چیست؟ 

در زمان های قدیم ساختمان ها با مصالحی مانند آجر، سنگ، خشت و ... ساخته می شدند. این مصالح مقاومت بسیار زیادی در برابر سرما و گرما از خود بروز می دادند، اما در برابر عوامل طبیعی مانند طوفان و وزلزله مقاومت چندانی نداشتند. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، هر روزه مصالح و ابتکار های متنوعی برای سبک سازی ساختمان ها به کار می رود.

مقاله مرتبط : 10 نکته مهم ایمنی در کارگاه ساختمانی

از سبک سازی ساختمان برای جلوگیری از سوانح طبیعی مانند سیل و زلزله و طوفان و همچنین کم تر شدن خسارات مالی، جانی و مناطقی که در معرض خطر هستند استفاده می شود. به صورت کلی سبک سازی ساختمان به معنای استفاده از ابزار و وسایل مدرن و نوین به منظور کمتر شدن وزن ساختمان است. علاوه بر مسئله سبک سازی، در هزینه و مصرف انرژی ساختمان نیز صرفه جویی می گردد.

چه راهکار هایی برای سبک سازی ساختمان وجود دارد؟

دو راهکار برای سبک سازی ساختمان وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

1-استفاده از نقشه های ساختمانی که کم ترین مصالح سنگین و پایین ترین تعداد ستون ها در آن اعمال شده است.

بیشتر بخوانید :مهندس ناظر ساختمان چه وظایفی دارد؟

2-رایج ترین راه برای سبک سازی ساختمان استفاده از مصالح ساختمانی مدرن و سبک می باشد.

در جهان امروز با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز، تمامی مصالح ساختمانی به صورت سبک تر، از مدل های سنتی به بازار آمده که استفاده از این مصالح ساختمانی کارآمد ترین حرکت به سوی سبک سازی ساختمان به شمار می رود.

استفاده از اسکلت فلزی در سبک سازی ساختمان 

یکی از بهترین راهکار ها برای سبک سازی ساختمان، سبک کردن اسکلت بدنی آن می باشد، زیرا بالا ترین وزن بنا را به خود اختصاص می دهد. استفاده از اسکلت فلزی سبک مانند ال اس اف می تواند از هزینه های اجرا، برای اسکلت فلزی بکاهد و در نتیجه آن، صرفه جویی بسیاری در زمان ساخت پروژه ساختمانی و هزینه می شود.

خواهید پسندید : با طراحی دکوراسیون داخلی منزل آشنا شوید

نمای ساختمان اصلی ترین دلیل برای سبک سازی

در مطالب بالا گفتیم استفاده از اسکلت فلزی ال اس اف می تواند در سبک سازی ساختمان نقش به سزایی داشته باشد. اما نمای ساختمان نیز دلیل دیگری برای سبک سازی است. همانطور که در مقاله انواع نمای ساختمان توضیح داده ایم انواع مختلفی از نماها مانند کامپوزیت می تواند وزن ساختمان را بسیار سبک کند.

به عنوان مثال در عوض آجر و سیمان که استفاده از آن ها وزن ساختمان را افزایش می دهد می توان برای نمای ساختمان از فوم استفاده کرد. ضمن این که استفاده از انواع سقف های ساختمانی مانند سقف کاذب، سقف تیرچه بلوک، کنف،گچبری و ... نیز می تواند در سبک سازی ساختمان کمک شایانی کند.

روش های سبک سازی ساختمان 

سبک سازی را می توان به دو دسته تقسیم کرد 1-سبک سازی اجزای باربر و 2- سبک کردن سازه ساختمان

بیشتر بخوانید : وظایف مجری ذیصلاح چیست؟

همچنین با طراحی های نوین و جدید مهندسی می توان به سبک سازی اسکلت ساختمان کمک کرد. برای سبک سازی نمای ساختمان از سنگ و چوب و شیشه و ... می توان استفاده نمود. برای کمک کردن به سبک سازی ساختمان استفاده از شیشه نمای اسپایدر و کرتین وال، همچنین کامپوزیت نیز توصیه می شود.

یک راهکار دیگر برای سبک تر شدن اسکلت ساختمان این است که به جای نمای تر از نمای خشک استفاده کرد. در نمای تر استفاده از دوغاب و ملات باعث سنگین تر شدن سازه می شوند اما اگر به جای نمای تر از نمای خشک استفاده شود یعنی به جای ملات از پیج و مهره استفاده شود اسکلت ساختمان قطعا سبک تر می شود. برای اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله نمای تر و نمای خشک را با یک کلیک مطالعه نمایید.

از این که تا بدین جای مطلب همراه ژوپین بوده اید بسیار سپاسگذاریم اما باز هم توصیه می کنیم برای گرفتن مشاوره های کاربردی با شرکت ژوپین (09155113522 و 09126664539) در ارتباط باشید تا راهنمایی های دقیق و درست درباره سبک سازی ساختمان یا اخذ پروانه پایان کار بهره برداری ساختمان را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید :
منابع :