گواهی پایان کار بهره برداری یا به اصطلاح پایان کار ساختمانی یکی از مهمترین و البته انتهاییترین مدارک ساختمانی است. در مقالههای پیشین با اخذ پروانه ساختمانی آشنا شدهاید، اکنون وقت آن رسیده تا پس از بازسازی و ساخت کامل بنا، گواهی پایان کار ساختمانی خود را از شهرداری بگیرید و نفسی راحت بکشید.
دریافت گواهی پایان کار بهره برداری در برخی مواقع یکی از دغدغههای بزرگ کارفرماها است. شرکت فنی و مهندسی ژوپین با متقبل شدن تمامی این موارد (صفر تا صد بازسازی ساختمان)، دغدغه ذهنی مربوطه را دور میسازد. برای گرفتن پایان کار بهرهبرداری، باز هم باید به شهرداری منطقه رفته و با پر کردن فرم درخواست پایان کار، مراحل قانونی آن را طی کنید.
درواقع اخذ گواهی پایان کار بهره برداری از مهمترین مدارکی است که پس از اتمام ساخت وساز صادر میشود. این گواهی نشانۀ اجرای دقیق قوانین و مقررات ایمنی ساختمانسازی و مورد تأیید بودن ساختمان از نظر شهرداری و سازمانهای مربوطه می باشد و مالکیت و کاربری ملک را مشخص می کند.
مقاله مرتبط : روند اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی
اقدامات برای دریافت گواهی پایان کار بهره برداری معمولا به عهدۀ سازنده می باشد. اخذ پایان کار هر ساختمان مستلزم ارائه مدارک استحکام بنا و تأئیدیههایی است که توسط کارشناسان و مهندسین ناظر از طریق نظارت مستقیم بر ساخت و ساز یا آزمایشها و کارشناسیهای بصری که از محل ساختمان به عمل میآید. توقیف بودن ملک مانع اخذ پایان کار بهرهبرداری نمی شود؛ ولی ممکن است مانع صدور سند ملک شود.
دلیل گرفتن گواهی پایان کار بهره برداری برای ساختمان چیست؟
گواهی پایان کار بهرهبرداری ساختمان از مهمترین مدارکی است که در اداره ثبت اسناد و املاک جهت تنظیم صورت مجلس تفکیکی مورد نیاز است. تا زمانی که گواهی پایان کار صادر نشود، امکان تنظیم سند وجود ندارد؛ حتی اگر ساختمان دارای سند مالکیت باشد. گواهی پایان کار ساختمان در واقع پیشنیاز وجود سند و وجود سند پیشنیاز انجام معاملات ملکی است.
گواهی پایان کار بهره برداری از برجستهترین نشانههای ملکی است که هیچ تخلف ساختمانی نداشته و طبق معیارهای مهندسی و فنی که به تأیید شهرداری و نظام مهندسی رسیده احداث گردیده است. زمانی که شما پایان کار بهرهبرداری را دریافت کنید، نشان میدهد ملک شما تمامی شرایط لازم را برای بهرهبرداری دارد.
بیشتر بخوانید : ضوابط تامین پارکینگ در ساختمان های مسکونی
درصورتی که ساختمان تمام تآییدیه و استانداردهای لازم را براساس مفاد قانونی پروانه ساخت اخذ کرده باشد؛ مهندس ناظر میتواند فرم پایان کار را تایید کند. در واقع مهندس ناظر این اجازه را میدهد که ساختمان به بهرهبرداری برسد. مالک قبل از اخذ پایان کار بهرهبرداری از شهرداری، حق بهرهبرداری از ملک را ندارد.
طبق مقررات ملی ساختمان و شیوه نامههای عمومی اجرای ساختمان و ایمنی و با توجه به این که صدور گواهی پایان کار منوط به راهاندازی کامل ساختمان است. راهاندازی کامل ساختمان شامل تمام تأسیسات برقی مخصوصاً جاه ارت و کلید محافظت از جان و ... میشود که از الزامات مقررات ایمنی مبحث 13 مقررات ملی ساختمان است.
تآسیسات مکانیکی شامل تآسیسات گرمایشی و سرمایشی که میبایست دودکشها، هواکشها و ... از الزامات و مواردی است که باید مطابق مبحث 14 مقررات ملی ساختمان بازرسی و تایید شود. آسانسور باید دارای گواهی بازرسی از اداره استاندارد یا شرکتهای بازرسی باشد. همچنین اجرای صحیح جان پناهها و نردههای راهپله و بالکنها باید توسط مهندس ناظر تایید شود تا مراحل صدور گواهی انجام شود.
مالک حق بهرهبرداری از ساختمان فاقد ایمنی لازم جهت بهره برداری را ندارد. این اجازه زمانی صادر میشود که مهندس ناظر طی یک گزارش کتبی موارد فوق را به شهرداری اعلام کند.
آگاه شوید : مجری ذیصلاح کیست؟
چه مدارکی برای اخذ پایان کار بهرهبرداری لازم است؟
1. اصل و تصویر مدرک مالکیت
2.اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین
3. نقشه ساخت تفکیکی که با مهر و امضاء مهندس مربوطه، توسط مالک یا مهندس مربوطه مشخص شده باشد.
4. اصل و تصویر صورت مجلس تفکیکی برای املاک دارای سند آپارتمانی یا املاک اوقافی
5. اصل کپی انحصار وراثت در صورت فوت مالک
6. نقشه GIS که محل ملک روی آن توسط مالک یا مهندسان ذیصلاح مشخص شده باشد
7. لزوم حضور مالک یا وکیل قانونی
8. اصل و کپی وکالتنامه، شناسنامه و کارت ملی وکیل یا قائم مقام قانونی در صورت مراجعه وکیل قانونی
9. گزارش مهندس ناظر( شماره یا تصویرگزارش ارائه شده به دفاتر خدمات الکترونیک)
10. فیشهای آب، برق، گاز ، تلفن و نوسازی
خواهید پسندید : انواع سقف ساختمانی را بشناسید
همانطور که گفته شد، پس از تحویل مدارک باید روند تشکیل پرونده بازدید از سوی شهرداری، طرح تفضیلی برو کف، محاسبات و پیشنویس و تاییدات، رئیس بازرسی فنی، معاون شهرسازی و شهرداری طی شود. البته توجه داشته باشید که مهلت گواهی پایان کار ساختمان نامحدود است. پس در زمان تحویل اگر دارای اشکال یا مغایرت باشد به واحد نظارت فنی اعلام میشود تا پس از رفع اشکال صادر شود.
مدارک مورد نیاز برای تهیه پیشنویس پایان کار:
1. ارائۀ تأییدیه استاندارد آسانسور برای ساختمانهای دارای آسانسور
2. تأییدیه آتش نشانی
3. فیش نوسازی سال جاری پرداخت شده
4. برگۀ گواهی اتمام بنا با تأیید امضای محضری توسط مالک و ناظر
5. نامۀ تسویه حساب کامل برای املاک که عوارض آنها تقسیط شده باشد.
از این که تا انتهای مطلب همراه ما بودید سپاسگذاریم، اما جهت کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره های کاربردی با شماره های 09155113522 و 09126664539 در ارتباط باشید.