با به روی کار آمدن شیوه معماری مدرن و محبوبیت آن نزد افراد، می طلبد که هر روزه متریال های جدیدی برای معماری و طراحی دکوراسیون داخلی منازل به بازار آید. از این رو شرکت فنی و مهندسی ژوپین بر آن شد تا در این مقاله به بررسی و تفاوت های چوب ترمووود و چوب پلاست بپردازد تا شما آشنایی بیشتری درباره این متریال های ساختمانی به دست آورید.

چوب پلاست چیست؟

چوب پلاست یک متریال صنعتی بوده که در واقع ترکیبی از الیاف چوب و پلاستیک ‌های بازیافتی است. همین امر سبب شده تا شباهت بسیار زیادی به چوب طبیعی داشته باشد. در این نوع متریال ساختمانی شما می توانید طرح های مختلفی را بر روی طراحی و دکوراسیون منازل خود پیاده کنید.

چوب ترمووود چیست؟

چوب ترمووود در واقع به چوب های طبیعی فرآوری شده با مکانیزم های حرارتی پیشرفته گفته می شود که ماندگاری و استحکام بیشتری نسبت به سایر چوب های موجود دارند. شاید بپرسید دلیل نامگذاری چوب ترموود چیست که در پاسخ باید بگوییم مکانیزم های حرارتی برای تهیه این چوب، دلیل نامگذاری آن است.

مقاله مرتبط : با بلوک اتوکلاو بیشتر آشنا شوید

مزایای مشترک ترمووود و چوب پلاست

سبک بودن از مشخصات چوب ترمووود و چوب پلاست می باشد.

هر دو چوب های ذکر شده، متریالی دارند که نسبت به رطوبت مقاوم هستند.

چوب ترمووود و چوب پلاست در مقابل تغییرات شرایط آب و هوایی مقاوم می باشند.

چوب ترمووود و چوب پلاست در مقابل حشرات و انواع قارچ ها مقاومت خوبی دارند.

عایق بودن در برابر صدا نیز از خواص چوب ترمووود و چوب پلاست است.

چوب ترمووود و چوب پلاست در مقابل حرارت مقاوم بوده و کند سوز هستند؛ به نوعی می توان گفت که چوب ترمووود و چوب پلاست ضد حریق می باشند و شعله‌ ور نمی شوند.

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد هر دو متریال چوب پلاست و ترمووود در واقع همه پسند بودن آن ها است. به این معنی که هم لوکس پسندها، هم مدرن پسندها و هم طرفداران دکوراسیون سنتی و چوبی؛ هر یک به نوعی از این دو متریال جذاب و دوست داشتنی استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید : سیستم گرمایش از کف چه مزایایی دارد؟

تفاوت های ترمووود و چوب پلاست

مهم ترین ویژگی چوب پلاست این است که دوستدار محیط زیست می باشد. چون پلاستیک های بازیافتی به جای رها شدن در طبیعت و یا سوختن و آلوده نمودن محیط زیست، تبدیل به یک متریال ساختمانی بسیار پرکاربرد و محبوب می شوند که تا سال های سال قابل استفاده و بازیافت هستند و این مسئله برای طرفداران محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. در تولید چوب پلاست از مواد طبیعی و پلاستیک ها استفاده می شود که در بخش طبیعی آن از الیافی مانند تفاله، بامبو، بادام زمینی و کاه و در بخش پلاستیک از پلی اتیلن، پی وی سی و پلی پروپیلن ها استفاده می گردد. 

چوب های ترمووود شده عمدتا از درختان سوزنی برگ به وجود می آیند و این درختان به مراتب دارای رشد بالاتری نسبت به درختان پهن برگ می باشند. این نوع متریال ساختمانی بسیار شیک است اما از آنجایی که به محیط زیست آسیب وارد می کند، شاید مورد پسند برخی از افراد نباشد.

قیمت ‌چوب ترمووود و چوب پلاست با توجه به کاربرد های آن ها متفاوت می ‌باشد. اما هزینه‌ تمام شده برای یک پروژه با چوب پلاست ارزان قیمت تر از پروژه ای با چوب ترمووود خواهد بود. همچنین به عنوان مثال چوب ترمووود نما؛ قیمت متفاوتی نسبت به چوب ترمووود در طراحی داخلی و محوطه ‌سازی دارد. یا مثلاً چوب مورد استفاده در کف ساختمان به‌ دلیل ضخامت بیشتر قیمت بیشتری داشته که توصیه می کنیم در این زمینه با کارشناسان شرکت مهندسی jupin مشورت نمایید.

معایب ترمووود و چوب پلاست

هر متریال ساختمانی به نسبت مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد. تا بدین جای مطلب با تفاوت ها و نوع جنس چوب پلاست و چوب ترمووود آشنا شده اید، حال وقت آن رسیده که با معایب این نوع متریال ها آشنا شوید. پس در ادامه همراه ژوپین (شرکت مهندسی طراحی و دکوراسیون داخلی) باشید.

معایب ترمووود

هزینه برای اجرای چوب ترمووود نسبت به قیمت چوب پلاست گران‌ تر است؛ ولی به نسبت چوب پلاست دارای کیفیت بهتری است. همانطور که گفته شد، قطع درختان و تخریب جنگل ‌ها برای تولید محصولات ترمووود بسیار به محیط زیست آسیب وارد می کند، اما با این حال خیلی از کارخانجات در اروپا و امریکا به شیوه جایگزین کردن درخت ها را قطع می کنند. به دلیل جنس خاص چوب ترموود، اجرای ترمووود برای ساخت و سازه‌ های گرد و منحنی مناسب نیست.

معایب چوب پلاست

جنس  چوب پلاست نسبت به چوب ترموود در مقابل دما حساس‌ تر است و مقاومتی که چوب ترموود دارد، چوب پلاست ندارد. برخی از انواع چوب پلاست (پلی‌پروپلین) برای استفاده در زمان بارش و مناطق مرطوب مناسب نیستند و ممکن است دچار تغییر حالت و بدشکلی ساختمان شوند.

کاربرد های چوب پلاست و چوب ترمووود

مسلماً متریال های ذکر شده کاربردهای متفاوتی دارند، بدین گونه که هر کدام از آن ها برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. همین امر موجب شد تا شما را در این قسمت مقاله با کاربردهای چوب پلاست و چوب ترموود آشنا نماییم تا بتوانید در زمان بازسازی ویلا یا منازل مسکونی، تصمیم درستی را اتخاذ نمایید.

کاربرد چوب پلاست

چوب پلاست جایگزین خوبی برای نمای چوب در ساختمان می باشد.

چوب پلاست  بهترین گزینه برای محوطه سازی باغ ویلا خواهد بود.

از چوب پلاست برای طراحی باغ بام (روف گاردن) استفاده می گردد.

چوب پلاست انتخابی عالی برای سقف و کف منزل است.

کاربرد چوب ترموود

چوب ترمووود بهترین جدا کننده پارتیشن است.

چوب ترمووود مناسب فلاور باکس (صندوق گل) می باشد.

چوب ترمووود برای میز عسلی و میز جلو مبلی استفاده می گردد.

چوب ترمووود برای دکوراسیون داخلی تراس یا باغ بام قابل اجرا خواهد بود.

در فضای سونای خشک از چوب ترمووود به دلیل مقاومت بالا استفاده می شود.

برای فضاسازی باغ ویلا چرا باید مشورت کنیم؟

بازسازی منازل مسکونی، مخصوصا بازسازی باغ ویلا یکی از مهم ترین تغییرات در سبک زندگی می باشد که هر شخصی مطمئناً در وهله اول، به هزینه های آن فکر می کند. پس توصیه ما به شما عزیزان برای طراحی و بازسازی دکوراسیون منازل و باغ ویلا؛ مشورت گرفتن از طراحان و مهندسان شرکت jupin است که با مناسب ترین قیمت ها، طراحی های بی بدیلی را برای محوطه سازی ویلا، بازسازی منازل مسکونی و ... انجام می دهد. شماره های 09126664539 و 09155113522 پل ارتباطی شما با ما هستند.

بیشتر بخوانید :
منابع :