یکی از روش های مطمئن و جدید در تسلیح دیوارها برای جلوگیری از ریزش آنها در زمان زلزله، استفاده از سیستم مش و پلاستر است. اتصالات فلزی با نام عمومی وال پست تنها زماني مناسبند كه ملاحضات فني در خصوص طول بال، ضخامت ورق و میزان پوشش دیوار رعایت شوند،در غير اينصورت صرفا تزیینی بوده و کارایی لازم را ندارند.

اما در سیستم مش و پلاستر،  مش الیاف شیشه مقاوم در محيط قليايي با قابلیت تحمل کشش بالا، سطح دیوار را بصورت نواری یا بعضا در شرایط خاص (ارتفاع زیاد و شتاب زلزله بالا)  بصورت کامل پوشش میدهد، کامپوزیت تشکیل شده ( مش و پلاستر ) بسیار مقاوم بوده و با کاهش مصرف آهن آلات(حذف وال پست) از نظر اقتصادی به صرفه تر نیز می باشد.

از نکات قابل توجه در این سیستم مهم نبودن طول دهانه و ارتفاع دیوار است.
ضمن اینکه توسط استادکار دیوارچین با سرعت بالا اجرا شده و نیاز به نیروی متخصص دیگری نیست. 
پروژه های بزرگی با کاربری های صنعتی، اداری و مسکونی توسط این شرکت در سراسر کشور در حال اجرا با اين روش بوده که علاقمندان می توانند از آنها بازدید کرده و با جزییات کامل آشنا شوند.
ترکیب مش فایبرگلس و پلاستر یک راهکار نوین برای مهار لرزه ای دیوارهای غیر سازه ای است. در این روش نوارهای مش فایبرگلس روی دیوار (هر دو طرف دیوار) قرار گرفته و پلاستر پایه سیمانی و یا گچی زیر و روی آن اجرا میشود. ترکیب حاصل دیوار را در برابر نیروی جانبی و زلزله مستحکم مینماید. این روش راهکاری جایگزین برای روش وال پست در مهار لرزه ای دیوارها است. عدم نیاز به وال پست باعث سهولت در اجرا و نیز صرفه اقتصادی قابل ملاحظه برای کارفرما نسبت به حالت سنتی میشود.
توری های مورد استفاده در این روش از جنس فایبرگلس بوده که سبک هستند، دچار خوردگی نمیشوند، در برابر رطوبت و حرارت ساختار فیزیکی خود را حفظ میکنند و از مقاومت کششی و ماندگاری بالایی برخوردارند.

ترکیب مش فایبرگلس با پلاستر سیمانی و یا گچی طبق مندرجات پیوست ششم استاندارد ۲۸٠٠ و نشریه ۸۱۹ مورد تایید نظام مهندسی است، بنابراین در هنگام طراحی و اجرای این روش میباسیت به این دو منبع مراجعه و طبق آیین نامه و ضوابط مشخص شده عرض و طول و فواصل مش ها را برآورد نمود.

مقاوم سازی مش و پلاستر

روش و مراحل اجرا مقام سازی دیوار به روش مش و پلاستر :

 آماده سازی سطح دیوار:

سطح دیوار باید از هرگونه آلودگی نظیر روغن، گرد و خاک و... پاکسازی شود.

 آماده سازی مش و پلاستر:

توری ها میبایست طبق ابعاد مشخص شده در طراحی با کاتر یا قیچی برش داده شوند، پلاستر گچی یا سیمانی نیز مطابق دستورالعمل و با میزان آب مشخص شده بر روی پاکت و به وسیله همزن به مدت زمان مشخص میکس و آماده شوند.

 اجرای نبشی یا ناودانی کنترل کننده حرکت خارج از صفحه دیوار:

نبشی یا ناودانی مطابق با نقشه و طراحی از نظر ابعاد و فاصله، به سازه رول بولت و یا جوش شوند.

 نصب و جایگذاری مصالح تراکم پذیر:

در این مرحله میبایست مطابق با نقشه و به منظور عدم تماس دیوار با قاب، مصالح تراکم پذیر مانند پشم سنگ در فواصل دیوار و سازه از کنار و بالا قرار داده شوند.

 اجرای لایه زیرین پلاستر:

بر روی سطح دیوار تمیز شده و در جاهایی که مطابق با نقشه میبایست مش فایبرگلس نصب شود یک لایه پلاستر آماده شده با کاردک مخصوص کشیده میشود.

 نصب توری:

توری های برش خورده مطابق با ابعاد مشخص شده در نقشه و با فواصل معین بر روی پلاستر نصب میشوند، بهتر است این توری ها تا پنجاه سانتی متر بر روی سقف امتداد پیدا کنند.

 اجرای مرحله نهایی پلاستر:

در این مرحله که به نوعی اندود نهایی دیوار نیز بحساب می آید، پلاستر گچی و یا سیمانی بر روی دیوار به کمک کرم بندی و بصورت شاقولی و شمشه ای اجرا میشود.

مقاوم سازی پلاستر و مش

مزیت های مقاوم سازی دویوار به روش مش و پلاستر:

- حذف میلگرد بستر و وال پست
- سرعت بالای اجرا
- اجرا ساده توسط نیروی انسانی غیرمتخصص
- عدم نیاز به نیروی جوشکار و نصب وال پست
- کاهش قابل ملاحظه قیمت ها (مصالح و اجرا) 
- دسترسی آسان به مصالح مورد نیاز

گروه فنی و مهندسی ژوپین با بیش از یک دهه فعالیت در زمینه طراحی،نظارت و اجرای پروژه های ساختمانی و با تکیه بر دانش روز صنعت ساختمان سعی بر به روز کردن دانش و مهارت خود
در بکارگیری جدیدترین متدهای اجرایی داشته است.
مسلح کردن دیوار با استفاده از روش مش و پلاستر یکی از این روشهای نوین است که با بکارگیری در پروژه های ساختمانی میتوانید والپست را حذف و ضمن سبکسازی حدود 30 درصد در هزینه های خود صرفه جویی کنید.


جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید با کارشناسان گروه فنی و مهندسی ژوپین در تماس باشید.

09126664539 - 09155113522
مهندس اسلامدوست

بیشتر بخوانید :
منابع :